Masai i Masai Mara

Masai i Masai Mara

Monday 12 April 2010

Peru - Salkantay, Inca Trail og Macchu Picchu

Lørdag 27. mars sitter vi på flyet til Lima, Peru.







Kommer inn over Lima hvor vi opp til fjellene på den ene siden og stillehavet på andre siden.







Etter innstallering på hotellet er det klart for en fantastisk tunfisk biff på en av de kjente fiske resturantene i byen. Tiden i Lima går med til forskjellige museer - spesielt Inka museene var interessante. Gullet som Inkaene brukte gjorde



nytte som bruksgjenstander og ikke representerte de store rikdommer som for spanjolene.








En spesiell detalj kunne vi se i de store kirkene i Lima. Alle bilder av kvinnelige helligheter ble fremstillt med med skjørt som minner om et fjell. På denne måten , gjennom kunsten, fikk de umerkelig for spanjolene, fremstilt sitt guds bilde - fjellet.


Spanjolene overtok landet og innførte sin religion, kristendommen. Alt som hadde med Inka kulturen å gjøre ble rasert. De svært spesielle byggeteknikkene til Inkaene ble førsøkt ødelagt men strukturene var for massive. I stedet bygde spanjolene sine kirker o.l oppå Inka strukturene. Problemet var at det er ganske stor jordskjev aktivitet i dette området. Resultatene av disse skjelvene var at de spanske konstruksjoner ble ødelagt mens de mer sollide Inka strukturene ble stående igjen.



En liten flytur og vi er i Cusco, opprinnelig Inkaens' hovedstad.
Siden det er påsketid var det en stor markering i byen. Et enormt opptog med en stor jesus skikkelse ble prosessert gjennom byen. En enorm folkemengde fylte stort sett hele byen til trengsel.


Trengselen er ideell for lommetyver - her ble jeg frastjålet både pass og penger. Verst er det med passet som det ble et styr med å ordne opp i pga halvkurrupte politifolk. Pengene ? Kanskje tyven trengte dem mer enn jeg.





Vel - det er på tide å komme seg avgårde og starte med hensikten med denne turen - Salkantay, Inka trail og til slutt Macchu Pichu.


Først innom en landsby hvor kvinne laget tøy og farget det med naturmetoden - spennende.


Området vi skulle starte fra var sterkt preget av flommen som hadde ødelagt store områder for noen måneder siden.
Eslene ble lastet opp med bind for øyene og vi var klar til avgang.




Turen startet med 20-30 grader i et fantastisk terreng. Oppover gikk det hele tiden og snart var vi inne i en annen klima sone. Litt kjøligere og mindre fuktighet.


Turen gikk over flere høye pass, over 4000 meter, mens vi fra tid til annen møtte de folkene som bodde her oppe. Alt virket ganske primitivt med de lokale så blide og fornøyde ut.






Etter flere telt over nattinger passerte vi etterhvert et imponerene fjell - Salkantay.


Fjellet var spisst og snødekt.






Etter noen dager var vi nede på lavere høyder og var klar til den offisielle Inka-trail. Etter registrering i gaten var det klart for avmarsj. På steinlagte stier var det mye opp og ned mens vi stadig passerte Inka ruiner.
Prøvde å ta bilde av Kollibriene, de hadde kjappe bevegelser og var en sann utfordring. Klarte etterhvert å fange dem i linsen - kjempefornøyd.





Etter noen fantastiske dager langs trailen kom vi omsider til "Sun gate". Gjennom denne fikk vi se et av verdens underverker - Machu Picchu. Synet var overveldende. Dette var byen spanjolene aldri fant.







Dette ubeskrivelige byggverk er vanskelig å beskrive - det må bare oppleves.