Masai i Masai Mara

Masai i Masai Mara

Saturday 9 January 2010

Kilimanjaro September 2009















Machame ruten















Etter en lang flytur fra gardermoen var det ankomst på Kilimanjaro flyplass. Kjøreturen til vårt første hotell var stort sett langs veier badet i absolutt mørke. Fra lysene fra bussen kunne vi av og til se folk som gikk langs veiene. Hvordan turte de dette tenkte jeg - hva om det kommer en løve?
Plutsellig dukket det opp et fantastisk hotell midt inne i mørke.
Dagen etter var det slutt på luxusen. Etter en times kjøring var vi ved "gaten" inn til nasjonalparken. Her var det et yrende liv av gåere, turledere og bærere. Etter en del "administrasjon" var det klart for å starte den ca. 7 timer turen til Machame camp (3000 m).
Turen gikk gjennom regnskogen i ca. 30 grader varme. Heldigvis var overskogen ganske tett og skjermet ganske effektivt fra solen.
Vel framme ventet teltene og middagen før det var på tide å krype i soveposen.
Dagen etter går turen over det steinete Shiraplatået. Etter adkomst Shira Camp har vi gjordt unna nye ca. 950 høydemeter i tillegg til de 1000 dagen før. Nå er vi på ca. 3950 meter og gåingen må være rolig og sakte i tillegg til godt inntak av vann.
Våre afrikanske venner, kokkene våre, lager igjen en utmerket middag før det er på tid å komme seg i soveposen og bli klar til en lang dag.
Turen Shira Camp til Barranco tar ca. 8 timer inkludert en avstikker etter lunch til Lava Tower. Nedturen fra Lava Tower til Barranco Camp går gjennom et fantastisk landskap - masse vegitasjon og spesiell kaktus.





Vel fremme i Barranco kan vi kikke på morgendagens utfordring - "breakfast wall". Etter frokost var vi klar til "veggen". Ikke så ille som det kunne se ut fra campen - flott tur oppover.


Etter "breakfast wall" var det en grei tur til vår neste camp, Karanga Valley (3950 m).


Dette er en camp som mange går forbi, men vi legger denne inn som en extra akklimatisering slik at vi skal bli klar til toppnatten som nærmer seg. Dagen etter er det relativt slak stigning til siste camp før toppen, Barufu Hut (4600 m).








Nå er vi klar for toppen. Legger oss i teltet tidlig på kvelden - ingen vits å ta av seg tur klærne. Vi skulle opp rundt midnatt for en liten matbit før selve starten på topp turen. Natten var fantastisk - kaldt og stjerneklart. Med tente hodelykter beveget vi oss sakte oppover. Måtte være på Stella Piont for å få med soloppgangen. Med litt hodepine beveget jeg meg sakte stadig høyere. Bak oss kunne vi se hodelysene til grupper som hadde startet etter oss. Etter en del slit var vi nesten oppe på Stella Point da solen dukket opp i horisonten - for et fantastisk syn. Med solen i ryggen og med Stella i sikte var formen tilbake. Må innrømme at det var som en befrielse å komme opp. Vel oppe på kraterkanten var det klart for en matbit før siste strekk til selve toppen - Uhuru Peak (5895 m). Fremme etter ca. en time i lett terreng. Dette er helt fantastisk - endelig var målet nådd. Afrikas høyeste fjell. Isen som fremdels er igjen var et imponerende syn. Etter å ha tatt inn over seg alle de fantastiske inntrykk var det på tide å komme ned igjen. Etter en lang nedoverbakke var vi igjen i Barufu Hut for en liten lunch. Deretter var det videre ned til Millennium Camp (3800 m). Denne dagen, som totalt hadde vært ca. 14 timers vandring, ble endelig belønnet med en kald øl i campen. Kan en øl smake bedre, spesielt når den kalles "Kilimanjaro".


Dagen etter var det igjen gjennom regnskogen før vi var nede ved gaten - Mweka Gate.


Tilbake på hotellet vårt var det mer god mat og drikke ved svømmebassenget.


Neste - Masai Mara !!

No comments:

Post a Comment